Release Note
ZenTalk
12Next

Asus Zenfone Max Plus M1 Update dari Nougat 7.1.0 ke Oreo 8.1.0 BANYAK MASALAH!

3286 16
Jump to specific floor
Latest Post
Mr.Gadget MYS Level 1 | All posts
Last edited by Mr.Gadget on 2018/11/21 15:57

Selepas update dari Nougat 7.1.0 ke Oreo 8.1.0 Asus Zenfone Max Plus M1 (X018D) banyak masalah!!!

1.Telefon cepat panas dan lagging.
2.Bateri cepat habis.
3.Isyarat 4G menjadi lemah/kurang laju/kurang stabil.
4.Online gaming telefon cepat panas dan lagging/crash.
5.Delay lock to unlock screen dalam 3 ke 4 saat.
6.Penggunaan ram terlalu tinggi dari sebelumnya.
7.Srcoll screen dari atas ke bawah/bawah ke atas menjadi lagging/hang 3 ke 4 saat.
8.Online movie youtube telefon cepat panas dan bateri cepat habis.
9.Browser web menjadi lagging/hang terkeluar dengan sendiri ke home screen.

Semua masalah di atas saya alami sejak update ke Oreo 2 hari lepas sehingga tarikh post status ini.

Asus Zenfone Max Plus M1
X018D
HCAXJR01A224WHP
WW_15.02.1810.347_20181105

Telah buat hard reset back up data reboot dan clear semuanya tetapi masalah tetapi sama!
Telefon tidak pernah terjebak sama sekali dengan ROOT!

Amat berasa
TIDAK PUAS HATI DAN KESAL DENGAN SISTEM UPDATE YANG DIBERIKAN PIHAK ASUS DAN MINTA PIHAK ASUS BERTANGGUNGJAWAB DAN PERBETULKAN MASALAH INI DENGAN SEGERA!!!
Props
MYS Level 1 | All posts
Apa yang saya dapat rasa update oreo ni charge fon dari 15-100 amat lama masa yang telah diambil untuk penuh
Props
Mr.Gadget MYS Level 1 | All posts
amirharis1213 posted on 2018/11/21 18:49
Apa yang saya dapat rasa update oreo ni charge fon dari 15-100 amat lama masa yang telah diambil unt ...

Ya bro..update sistem baru ni membebankan..
sepatutnya software yang terbaru lagi baik tetapi amat menyedihkan...hilang keyakinan dengan sistem asus
Props
-Setting show clock widget missing
-OptiFlex bug (Maybe when using the app speed up by OptiFlex cause phone automatic restart)
Props
MYS Level 1 | All posts
Betul tu mereka mesti bertanggungjawab, main only tadi lag gila, battery from 100 to 39 only in half an hour,  come on la aq baru je beli phone ni, asus ZenFone max plus
Props
MYS Moderator | All posts
Hai, terima kasih atas feedback anda. Kami akan check dengan HQ tentang perkara ini ya..
Props
USA Level 1 | All posts
Satu lagi...AudioWizard equalizer dah xberfungsi sejak update Oreo ni...dulu ok je
Dan bateri cepat kering sebab penggunaan cpu dan ram lebih bnyak dari sepatutnya
Props
NPL Level 1 | All posts
Yes same problem with my asus zenfone max plus m1 
Props
ya betul aku pun sama gak main ml multitouch bug sia2 bunuh diri ;) main pubg sia2 mati sebab jatuh dri tempat tinggi disebabkan multitouch bug;) Please Fixed It 
Props
ya sama dgn aku wifi hotsport x boleh guna..
Props
12Next
Advanced mode
You need to login first Login | Register Now

Points policy of this forum

wishes

Archiver|Mobile ver.|

Fast reply Top Return to list
Share link list
Share by pm