Release Note
ZenTalk

[More Information Needed] Asus ze551ml fast draining battery after replace new battery

538 9
Jump to specific floor
Latest Post
Macam mana cara nak fix benda ni..
Props
MYS Moderator | All posts
Hi supremehilary50,

Bateri baru beli dari mana ya? Original bateri atau tidak?

Props
Tukar bateri ori,compare dgn yg x ori sama je,x da perubahan
Props
MYS Moderator | All posts
supremehilary50 posted on 2018/10/19 06:29
Tukar bateri ori,compare dgn yg x ori sama je,x da perubahan

Hai supremehilary50,

Sudah update firmware terbaru? Settings > System update. Kalau belum, sila update ya.

Biasanya, bateri cepat habis kerana background apps terlalu banyak. Cuba tutup apps dan GPS location yang tidak diguna. Screen brightness juga adalah salah satu faktor.
Props
Dah hard reset..tp masalah log in google x dpt pla,macam mne ni..
Props
MYS Moderator | All posts
supremehilary50 posted on 2018/10/19 09:50
Dah hard reset..tp masalah log in google x dpt pla,macam mne ni..

Hai supremehilary50,

Sila bagi nombor firmware yang sedang ada. Masalah google ni sebelum/selepas hard reset ya?

Lepas hard reset, battery habis cepat juga?
Props
X dpt cek frimware asus ze551ml..
Props
Lepas soft reset..battery cepat hbis jg,klo hard reset x dpt cek,sbb x boleh log in
Props
Masalah google ni selepas hard reset..sy lupa kata laluan so sy reset n then jdi macam tu,x boleh log in kena tggu 24hr katanya,so skg frimware pun x dpt cek daa,
Props
MYS Moderator | All posts
Hi supremehilary50,

Kami cadang hantar device ni ke service center. Technician kami dapat check dan bagi cadangan untuk problem ni.
Props
Advanced mode
You need to login first Login | Register Now

Points policy of this forum

wishes

Archiver|Mobile ver.|

Fast reply Top Return to list
Share by pm