Release Note
ZenTalk

[Replied] Network problem ZenFone go X_014D

1165 2
Jump to specific floor
Latest Post
pito_8166 MYS Level 1 | All posts
Selepas saya setting 3g kepada 4g namun 4g tidak berhasil kerana kawasan saya tiada signal untuk 4g.. tetapi apabila saya mahu setting kepada 3g semula sudah tak boleh.. ada sapa2 kat sini boleh bantu
Props
MYS Level 1 | All posts
Pergi Settings > More > Mobile Network. Cari kotak “Preferred Network Type”. Tekan kotak tersebut dan pilih sama ada 2G, 3G, 2G/3G atau 2G/3G/4G. Selepas memilih,tunggu dalam 1 ke 2 minit. Sepatutnya dapat 3G atau 4G lepas set.
Props
pito_8166 MYS Level 1 | All posts
joshuajau7 posted on 2018/9/29 15:28
Pergi Settings > More > Mobile Network. Cari kotak “Preferred Network Type”. Tekan kotak tersebut  ...

Itu juga saya sudah tapi masih sama.. ini terjadi selepas saya setup dari 3g kepada 4g.. selepas tu network terus tak naik lansung.. sedang kan zenfon go yg saya pakai ni hanya untuk 3g sahaja.. menyesal pulak setup 4g.. sekarang saya buntu dan tak tau nk buat macam mana.. dah formaf phone pun tak jadi jugak.. mohon bantun ada sesiapa yg pakar kat sini
Props
Advanced mode
You need to login first Login | Register Now

Points policy of this forum

wishes

Archiver|Mobile ver.|

Fast reply Top Return to list
Share by pm